Pages

Friday, March 26, 2010

Terung Goreng

Apa nak masak ni? Tak kan hari2 makan sardin, nak beli ayam mahal pulak. Aku dekat sini bukan ada biasiswa atau zakat sekalipun,semua dari my bos. Masa solat jumaat tadi, terlintas pulak nak buat terung goreng. Lagi pun sudah lama tak pekena ni, betol2.

Bile selesai je solat, aku terus pergi ke kedai. Beli apa yg aku dah plan masa tengah solat tadi, beras, telur ayam dan bahan ringan sikit. Lepas mula gerak ke kedai sayur, beli terung, timun dan pencuci mulut sikit.

Cara nak masak dia senang je, goreng kan terung tadi. Tapi sebelum tu potong la dulu, tak kan nak goreng seketul pulak. Lepas dah selesai mengoreng, korang buat la pulak sambal. Then masuk kan terung yang dah di goreng tadi, simple bukan.


Selamat mencuba, dari aku chef kapak..

No comments: