Pages

Featured Posts

Thursday, May 31, 2012

10 pesanan jadi isteri solehah

1 - Sentiasa menjadi pendamping suami, menerima segala kekurangan dan tidak membebankan suami
2 - Mendengar dan mentaati suami
3 - Memberi layanan baik kepada suami, pelihara anak-anak dan menjaga rumah tangga
4 - Sentiasa tampil menarik dan wangi untuk suami
5 - Mampu mewujudkan hubungan intim yang baik dengan suami
6 - Menjaga makan minum suami yang betul, tepat serta waktu tidur bagi elak emosi suami terganggu
7 - Sentiasa menjaga kebersihan diri dan tempat tinggal
8 - Amanah menjaga harta benda dalam rumah tangga
9 - Isteri tidak boleh membuka aib suami dan hal rumah tangga kepada orang lain
10 - Isteri kena jadi orang yang paling mengagungkan suami

Saturday, March 31, 2012

2012

lame tak update ini blog..den kesian nak kuburkan macam tu je..jadi den tulis la sikit bagi nampak hidup kan..

skrg ni den busy sikit...kerja pun belom tetap..kalau ada kerja2 yg gaji lumayan jangan lupa alow2 sama den..

buat blogger2 yg merindui akan kemanisan jari ni menaip..mungkin rindu itu akan terlerai dengan hadirnya tulisan ini buat semua..kah kah kah

Tuesday, September 27, 2011

Hari Merokok Sedunia

Sepasang kekasih di kedai makan.

GF : You tahu tak rokok ni boleh buat you cepat mati ?

BF : Mana ada. Jodoh ajal maut semua kan Tuhan yang tentukan.

GF : Hmmmm... berapa banyak you habiskan duit untuk rokok ?

BF : Satu kotak Dunhill RM10. Perghh! Feeling.

GF : Satu hari satu kotak, seminggu RM70. Sebulan RM2,100. Setahun RM25,200. Ayang mula hisap rokok bila ?

BF : Pandai math you ni kan. Dari tingkatan 2, kenapa ?

GF : Sekarang ayang punya umur 24. 24-14=10. And then RM25,200 darab dengan 10 dapat RM252,000! Banyakkan yang you dah bazirkan dalam tempoh 10 tahun.

BF : So ? I ada minta duit dekat you ke nak beli rokok ? Tak adakan ?

GF : Memanglah tak ada tapi kalau you tak merokok and you simpan sekarang you dah boleh beli Skyline ke... Evo ke... semua boleh !

BF : You hisap rokok tak yang ?

GF : Tak yang, kenapa tanya i macam tu ?

BF : Kalau you tak hisap rokok mcm i, mana Skyline you ?

GF : !4#$%^&*

Wednesday, September 21, 2011

Kena Tahan Lagi

Abu, Bakar dan Ali menaiki sebuah motosikal untuk menuju ke gerai. Tiba tiba sampai di suatu selekoh, motor mereka telah ditahan oleh 2 orang polis trafik.

Namun Abu yang menunggang tidak memberhentikan motosikalnya, sambil berkata " tak muat dah tok, kami dah bertiga "

Friday, August 26, 2011

Kad Raya

Samat : Man, kau ada dapat kad raya aku ?

Leman : Tak dapat la Mat

Samat : Ish, macam mana boleh tak dapat ni

Leman : Kau tak letak setem kot ?

Samat : Tak, aku dah letak

Leman : Kau salah alamat kot ?

Samat : Macam la aku ni tak tahu rumah kau dekat mana

Leman : Tak pun posmen yang lupa

Samat : Tak rasanya, mungkin sebab aku tak hantar lagi kot dekat kau