Pages

Friday, May 14, 2010

Surat Untuk Abang


Dear abang,

Ayang nak mintak kebenaran abang untuk bawa anak anak balik ke kampung. Abang tak perlu hantar ayang sebab ayang mampu untuk bawa anak anak ke kampung musim cuti sekolah ni dengan bas. Abang jaga lah diri abang dan kereta abang baik baik. Cuma ada perkara yang ingin ayang luahkan di sini.

Kereta baru abang tu mahal, harga mencecah 100k barangkali. Sebab tu abang sayangkan kereta abang lebih dari ayang. Sampaikan abang dah terlena dalam kereta abang tu sejak abang beli 3 bulan yang lalu dah masuk 3 malam. Abang sayangkan kereta abang lebih dari ayang, nak tau kenapa ?

Harga kereta abang tu lebih mahal dari wang hantaran yang ayah ayang letakkan masa kita kahwin dulu. Cuba hantaran ayang lebih mahal dari harga kereta abang ?

Tiap tiap pagi abang mesti gosok kereta abang, nak nampak berkilat. Tapi ayang nak dapat kiss good morning pun susah.

Sejak beli kereta tu, sebulan sekali macam-macam aksesori abang beli kat kereta, ayang nak dapat hadiah besday setahun sekali pun susah.

Kereta sebulan sekali abang servis, abang kata kena jaga maintainance. Ayang nak dapat pergi salon setahun sekali pun susah.

Kereta abang make up lawa lawa, tapi kalau ayang make up lawa lawa abang kata ayang tak sedar diri.

Kereta abang bagi makan minyak mahal mahal cecah 100 setin pun ada, ayang nak makan pizza sekeping je masa mengidam anak kedua kita abang kata ayang mengada ngada.

Kereta abang kalau anak anak sentuh sikit bodynya abang marah anak macam nak makan, ayang jatuh longkang besar boleh abang gelak paling menyedihkan. Ayang tanya kenapa tidur dalam kereta ? Abang jawab takut orang curi kereta abang, kalau ayang kena curi ?

Ayang nak balik kampung dulu. Anak anak nak jumpa atuk dengan nenek diorang. Tak nak naik kereta abang takut calar. Ayang calar takpe, jaga diri elok elok. Sarapan ayang dah sediakan. Ayang pergi tak lama sekolah bukak ayang baliklah dengan anak anak.


Pesanan ayang.

Dan yang terakhirnya. Abang suruhlah kereta abang tu masakkan makanan kesukaan abang. Abang suruhlah kereta abang tu basuhkan pakaian abang. Abang suruhlah kereta abang tu gosokkan kemeja abang. Abang suruhlah kereta abang tu siapkan air mandi abang. Abang suruhlah kereta abang tu kemaskan rumah abang. Abang suruhlah kereta abang tu urut urut badan abang. Abang suruhlah kereta abang tu temankan abang tidur.


Dari Ayang.

8 comments:

reen_sofee said...

yeah!
aku ske ayat ending tuh!
hahahah

GeNgKaPaK said...

ade penambahan...wt la anak ngn kereta abang tu..haha

sugar2 kapas strawberry said...

ahahahah..buat ank ngn kete bru agk2 kuar ank ape ek??muwahahahahhahaha

GeNgKaPaK said...

anak mitsubishi lancer..haha

.zulaikhabukanpenggoda. said...

miahahahaha. bengong pny abang!

GeNgKaPaK said...

klo dpt BMW 5 series ok gak..haha

jo said...

orang lelaki.....
hmmmm......

GeNgKaPaK said...

haha....tp bkn aku la..