Pages

Saturday, May 29, 2010

Mencari Jalan Pulang


Seorang lelaki mabuk keluar dari bar. Kerana mabuknya ia tidak mampu untuk memandu keretanya. Pemilik bar lalu memanggil teksi untuk menghantarkan lelaki itu pulang ke rumahnya. Sepanjang perjalanan lelaki mabuk itu memberikan petunjuk di mana rumahnya berada. Mereka berputar putar sekeliling kota, namun lelaki itu masih belum mampu menunjukkan arah ke rumahnya yang sebenar.

Namun, tiba tiba lelaki mabuk itu nampak seperti sedar. Ketika mereka melewati sebuah kawasan perniagaan besar, lelaki itu tersenyum dan menunjuk " Ah, aku ingat ! Itu adalah kedai pakaian di mana isteriku suka membeli baju ".

Ketika mereka melewati sebuah pusat rekreasi, ia berkata " Nah, itu adalah tempat aku dan isteriku biasa bersenam ".

Kemudian mereka tiba di sebuah kawasan perumahan elit. Lelaki itu menunjuk sambil berkata " Nah, inilah perumahan tempat aku dan keluargaku tinggal. Kita hampir sampai ".

Tak lama kemudian mereka melewati sebuah rumah baru yang mewah dan besar. Lelaki itu berteriak " Stop, itu adalah rumahku ".

Ketika mereka mendekati rumah itu, muncul sebuah kereta mewah memasuki halaman rumah itu. Dari dalam kereta itu keluar seorang wanita cantik nan seksi. Lelaki itu berbisik " Lihat, itu adalah isteriku. Cantik bukan? "

Lalu dari dalam rumah itu keluar seorang lelaki tampan berbadan besar menyambut wanita itu dengan mesra. Melihat hal itu, lelaki mabuk itu terus berkata dan menunjuk " Dan, itulah aku! ".

8 comments:

shey said...

oh no ! haha

GeNgKaPaK said...

muahaha

reen_sofee said...

hahaha
sian nye laki tuh weh!
seb bek die mabuk!
hahaha

GeNgKaPaK said...

klo x mabuk nape?haha

sugar2 kapas strawberry said...

ngeeeeee..ahahahhahaha .adusss...lawak2

GeNgKaPaK said...

pastikan perut anda kosong ketika gelak..

jo said...

sama la tu laki bini...

GeNgKaPaK said...

ambk iktibar ckt...jgn cr laki kaki tonggang..haha