Pages

Wednesday, June 16, 2010

Tingkap Pecah


Ada seorang budak yang sedang bermain bola bersendirian. Ia menendang bolanya terlalu kencang dan memecahkan kaca tingkap rumah seorang wanita. Budak itu pun terus berlari ketika wanita itu keluar dan menjerit. Budak itu pun berfikir untuk datang mengambil bolanya semula. Ia lalu berfikir cara apa yang dapat dilakukannya.

Beberapa minit kemudian, budak itu pun mengetuk rumah wanita tadi dan berkata pada wanita tersebut " Ayah saya akan datang dan membetulkan tingkap yang pecah tadi "

Dan memang datanglah seorang lelaki dengan kotak perkakas dan berkata pada wanita tersebut " Maaf. Saya mahu membetulkan tingkap puan "

Wanita itu pun mempersilakan lelaki tersebut masuk untuk membetulkan tingkapnya. Sedang lelaki tersebut membetulkan tingkap, budak tadi meminta bolanya kembali. Wanita itu pun memberikannya sambil berpesan agar lain kali hati hati. Budak itu pun pulang.

Setelah selesai membetulkan tingkap, lelaki tadi terus meminta wang upah dari wanita tersebut. Wanita itupun terkejut dan berkata " Bukankah anda ayahnya? "

Lelaki itu pun berkata " Apa, bukankah puan ibunya? "

6 comments:

Kimmy said...

peh! terbaik!! aha~

GeNgKaPaK said...

muhaha...bowling pa?

Kimmy said...

huh? bowling? ape kaitannye plak ngan bowling ni? aiseh!

reen_sofee said...

hahahahahaha

GeNgKaPaK said...

kimmy - sj je kasi panas line...haha

reen - awat gelok?

Kimmy said...

cyeh!