Pages

Friday, April 1, 2011

Iklan Je

Nak dijadikan cerita, seorang makcik tua yang uzur sedang menunggu bas di salah sebuah bas stop di kampungnya. Sambil menunggu hampir setengah jam, makcik pun perasan ada sebuah bas akan melalui bas stop tersebut.

Tanpa membuang masa, makcik nie pun " stand-by " nak tahan. Bas itu pun " slow" lalu depan makcik agar makcik ni tahan bas tersebut untuk berhenti. Tetapi makcik buat " dekkkkkk " je dan selepas bas berlalu setengah meter , barulah makcik tu tahan bas tersebut.

" Oiiiiiiiittttttttt driver bas, tunggu.... Dengan suara jeritan makcik tua ni "

Akhirnya, driver bas itu pun terperanjat dan lalu bas itupun berhenti. Tetapi peliknya, makcik tu tak naik naik jugak bas tersebut

Dengan nada yang amat amat marah, driver bas itu pun turun dan marahkan makcik tersebut.

" Makcik, apesal makcik tak naik lagi. Lamoe benor kami tunggu, cepat le sikit "

Dengan muka slambe, makcik tu jawab....

" Sebenornye makcik bukan nak naik bas, makcik nak amik no telephone iklan " Yellowpages " kat belakang bas kamu ni je "

Dengan perasaan hampanya, driver bas ni pun blah dengan " fed-uppppppppp " nya.

2 comments:

budak ice said...

adehhhh..sengal nye mkcik..

GeNgKaPaK said...

makcik senget