Pages

Thursday, September 24, 2009

Komputer ku...........


rabak...


Hari ni masuk la raya yang ke 5,tapi bagi aku raya tahun ni teramat la boring.Mungkin tahun ni xdapat bwk aweks jalan2 kot,sebab biasanye tiap2 kali raya pasti aku dapat sorang 2 awek untuk menemani aku di dalam kesunyian ni...

Tapi raya tahun ni sedeh jugak bagi aku,sebab aku plan nak raya bersama family kat kg.Apakan daya aku xdpt jugak balik beraya ke mesia tahun ni(muka sedeh sambil rokok di tangan),tapi aku buat2 xsedeh depan budak2 lain.Pc aku ni la jadi peneman aku di kala sunyi,sepi,boring n sewaktu dengannya.

yg ni aku simpan buat pekasam

koleksi perabadi aku..


Aku cita la serba sedikit sejarah pasal komputer ni,aku beli awal 2005 lagi.Sampai sekarang xde la mengundang masalah yg besar pada diri aku,masalah kecik2 tu besa la.Nak ikutkan banyak budi komputer ni,bukan kat aku je malah ramai lagi.Diorang nk copy cite suma datang kat aku,hari2 ade je budak nk copy cite.adehhh.....

" Jal,ade cite baru x? "soklan yg kerap aku dengar..

" Ada2,nak datang umah. "jawab ku dengan penuh berhemah(padehal dlm hati dh sumpah seranah,budak2 ni datang tgn kosong je)...

Download ni nampak je mudah,tapi memang tersangat la payah.Kalau setakat free download 2 xde masalah la,tapi kalau download dari site yg berbayar memang susah.2 la pc aku ni open 24jam,sebab kalau kita download kita kena upload balik.Kalau aku cite bukan korang paham pun,huhu....

Apa2 pun,haraplah pc aku ni dapat bertahan lama.Bukan untuk kebaikan aku je,malah untuk semua..aminn


DDR II .....

10 comments:

GenG kApak b'kARek said...

Salam!ko ni bt0l ke ustz? Ak x pnh dgr plak de ustz SUKE nak bwak aweks jln2 n tman di kale kesunyian! T0bat la ekau..ekau 2 bknyo mudo laie! suda2 la bwak aweks kuar! Xdo sap0p0n b'k0nan kek ekau!

GeNgKaPaK said...

bwk aweks pn slh ko?
kiro ok apo ado aweks yg nk folo,dr xdo apo..muahahha

GeNG kAPak b'kArek said...

Kau confirm ko budak2 tu botul2 nak ikut kau? Kau ustaz tapi kau tanyo den balik salah ko bawak pompuan? Kau pikirlah bai,klo da bwak smpai t0ngah mlm tu tak salah ko?

langkasuke said...

kahkahkah..

ini apo citer ni?..

GeNgKaPaK said...

kompom la...klo x xdo la dorg nk folo...ostad ko den?xslh doh...br tgh malam....igt nk bwk smpi pg...br syok....

GeNG kApaK b'kArek said...

Kalau kau bukan ustaz pun,kau bukan Islam ko? Den dah tgk kau makin lamo makin menjadi. Islam ni mudah tapi ado hadnyo.

GeNgKaPaK said...

ado den kesah?klo berani tunjuk muko la bai...takat komen cmni sapo pn buleh...

GeNg kApAk b'Karek said...

Marah ke bai? Tak kool lah,kato berani bawak aweks sampai tongah malam, eden baru togur sikit dah goyah ko? Haha.

langkasuke said...

peh, dah sampai syak wasangka islam ke tak.. ganas gile lu brader..

klu lu ngaji mesir gua nak gelak guling2 je..

kahkahkah...

GeNgKaPaK said...

takat ekau..den xgoyah mano la...tp klo dh babitkan keislaman den..kau 2 islam bona ko?