Pages

Tuesday, November 3, 2009

Keluarga 69..


Beberapa tahun lepas Sameon jumpa seorang janda bernama Semah yang mempunyai anak dara bernama Melati. Sameon berkahwin dengan Semah dan Melati adalah anak tiri Sameon. Selepas itu bapa kepada Sameon, Jamrud berkahwin dengan anak tiri Sameon, Melati.Ini membuatkan Melati, mak tiri kepada Sameon yang sebelum ini anak tirinya. Jadi ayah Sameon, Jamrud adalah anak tiri Sameon dan memjadikan Semah sebagai Mak Mertua kepada Bapak Mertuanya.

Selang beberapa bulan kemudian, Melati anak kepada isteri Sameon, Semah melahirkan anak lelaki, Jarul. Jadi Jarul dalah adik kepada Sameon. Tetapi Jarul adalah anak kepada Melati, anak kepada isteri Sameon, Semah. Menjadikan Jarul adalah cucu kepada isteri Sameon,Semah. Sekaligus menjadikan Sameon datuk kepada Jarul, adiknya. Itu tak seberapa lagi.

Selepas itu, Sameon dan Semah mendapat anak bernama Jayzee. Sekarang Melati, anak tiri Sameon dan juga Mak mertua Sameon menjadi kakak dan juga nenek kepada Jayzee. Jadi ayah Sameon, Jamrud menjadi abang ipar kepada anak Sameon yang mana kakak ipar Jayzee adalah isteri kepada ayah Sameon, Jadi sekarang, Sameon adalah abang ipar kepada emak mertuanya, isteri Sameon,Semah adalah makcik kepada anaknya sendiri, Melati... Anak Sameon, Jarul adalah sepupu kepada ayah Sameon, Jamrud dan Sameon adalah datuk kepada dirinya sendiri...

Aku pening.......Aku sindiri naik fening menterjemahkan semua nih!!
Hahaha...


Teruskan berfikir.....

No comments: