Pages

Sunday, October 24, 2010

Thank You Seven

Ada seorang pemuda yang baru je pandai bercakap Inggeris. Perkataan yang dia tau pulak seperti : ok never mind, thank you, one, two, three, four five, six, seven dan bye bye

Pada suatu hari pemuda ini bergegas hendak ke tempat kerjanya sebab terlewat, sambil membawa beberapa barang. sedang asyik dia berjalan laju tiba tiba dia terlanggar seorang mat salleh. Habis jatuh barang yang dibawanya, mat salleh itu pun membantu pemuda itu mengambil barang barangnya yang jatuh.

Pemuda : ( Inilah peluangku untuk menguji kehebatanku berbahasa inggeris ) katanya dalam hati.
Mat salleh : Oh, I'm sorry
Pemuda : It's ok, never min. Thank you.
Mat salleh ; Thank you too.
Pemuda : ( hmm.. lepas two, mesti three ) thank you three.
Mat salleh : ( hairan ) what for ?
Pemuda : ( four ? four hmm five ) thank you five.
Mat salleh : Are you sick?
Pemuda : ( alamak, lepas sick.. seven pas aku tak tau dah.. mesti mau cabut ) Sambil mengambil barangnya. Pemuda itu pun berteriak dari jauh. Thank you seveeen! bye bye.
Mat salleh : ( bingung )

2 comments:

Ummu~Ishak said...

mesti mat saleh tu kacak
weeeeeeeee~

GeNgKaPaK said...

xlari jauh la dr yg post ni