Pages

Sunday, August 29, 2010

Keputusan Seorang Ayah

Sang ayah dan ibu sangat marah dan menyesal bila mengetahui anak perempuan mereka hamil." Siapa si bedebah tu " jerit sang ayah, sedang si ibu menangis " Suruh dia datang sini! "

Si anak pun telefon la mamat yang bertanggung jawab. Setengah jam kemudian sebuah kereta Ferrari merah berhenti di depan rumah. Seorang lelaki separuh baya keluar dari kereta, memberi salam lalu masuk ke rumah.

Lelaki itu berdepan dengan mak dan ayah perempuan yang telah dihamilinya. Dia berkata " Saya lelaki yang telah menghamili anak anda. Tapi terus terang saya katakan saya tidak dapat menikahi anak anda kerana isteri saya tak membenarkan. Bagaimanapun, saya tetap bertanggung jawab atas perbuatan saya. Sekiranya anak anda melahirkan seorang bayi perempuan saya akan wasiatkan untuknya dua buah supermarket, sebuah rumah banglo dan wang tunai RM5 juta. Sekiranya dia melahirkan anak lelaki saya akan wasiatkan untuknya dua buah kilang, dua buah supermarket, dua buah rumah banglo dan wang tunai RM10 juta. Tapi sekiranya anak anda keguguran apakah yang harus saya lakukan? "

Sang ayah berfikir. Si ibu berhenti menangis. Akhirnya sambil menepuk bahu lelaki itu sang ayah berkata " Kalau camtu hang cuba la lagi ".

3 comments:

AuraFIza said...

Adoihh.. Mata duitan la plak $_$
Duit boleh mengaburkan mata seseorang..

ice♥ice said...

hahah menangess anak pompuan tuu

GeNgKaPaK said...

aura - duit boleh mengaburkan iman jgk...ahakss

ice2 - menangis sbb pe?